Fitness studio, K572

Botament K572 rollijm doorstaat krachttest in 50 sportscholen

Top in vorm voor Top prestaties

Voor Jörg Hüppmeier, regiomanager Essen Zuid bij de Heinrich Schmid Groep (HS), geen sprake van. Gespecialiseerd in winkelinrichting voor winkelketens in uiteenlopende sectoren, gelooft hij dat alleen het beste goed genoeg is voor zijn klanten en werknemers. Met schilderwerk, gipsplaten en vloeren uit één hand creëert hij feel-good ruimtes die merkboodschappen tastbaar maken. Zijn recept voor succes is gebaseerd op drie bouwstenen: Identificatie met de klant, goede, gemotiveerde medewerkers en hoogwaardige merkproducten in de verwerking. De Botament K572 lijmrol speelt een sleutelrol bij de installatie van PVC-designvloeren op grote oppervlakken. Omdat hij zijn beloften nakomt – zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Bijvoorbeeld in alle 50 FitX-studio’s tot nu toe, waar de PVC-designvloer – en dus ook de lijm – de klok rond zijn sterkte moet bewijzen.

Met ongeveer 4.200 werknemers en meer dan 100 vestigingen is Heinrich Schmid, het grootste schildersbedrijf van Europa, een totaalaanbieder van alle vakgebieden voor gevels, binnenafwerking en renovatie van gebouwen. De afzonderlijke locaties en regio’s opereren als zelfstandige ondernemingen. Dat geldt ook voor Jörg Hüppmeier met zijn 50 vaste medewerkers in de vestiging Essen Zuid, waar hij een veeleisende klantenkring van ketenbedrijven heeft opgebouwd. Hij ontwerpt winkels in heel Duitsland voor klanten als Enterprise, Ernsting’s familie, Europcar, FitX, Kamps, Vodafone en Zero. Met topkwaliteit, maximale service en absolute naleving van deadlines geeft zijn bedrijf architecten en planners van hun bouwafdelingen de garantie dat zijn goed gecoördineerde team voor elk project even goed aan hun hoge verwachtingen zal voldoen. Daarom vertrouwt de fitnessketen FitX ook op Jörg Hüppmeier en zijn team van deskundigen voor al zijn studio’s. De op twee na grootste exploitant van fitnessstudio’s in Duitsland is sinds zijn oprichting in 2009 onstuitbaar gegroeid. Tegen eind 2018 zijn 100 studio’s gepland in heel Duitsland. Met een premium aanbod van kracht- en uithoudingstraining en een uitgebreid cursusaanbod drukt FitX zijn stempel op het snelgroeiende discountsegment van de fitnessbranche. Redelijke prijzen, openingsuren het hele jaar door, de klok rond en een aantrekkelijk vormgegeven ruimteconcept met zeven verschillende trainingsruimten zijn de redenen voor het enorme succes van het bedrijf. Om de paar weken opent een nieuwe studio ergens in Duitsland zijn deuren op 1A-locaties – onlangs nog de 50e studio aan de Limbecker Platz in Essen.

Het onmogelijke wordt mogelijk
In de regel hebben alle ambachten slechts acht tot tien weken de tijd voor de ombouwwerkzaamheden, die bij FitX altijd zeer complex zijn. Deadlinedruk, onberekenbaarheden op de bouwplaats en de eis van constant hoge kwaliteit kenmerken het dagelijks leven van het HS-team. Daarom gebruikt Jörg Hüppmeier ook bij FitX bijna uitsluitend BOTAFLOOR-producten om de ongeveer 2.500 vierkante meter vloeroppervlakte te behandelen. “Ze tikken net als wij,” prijst hij de in Bottrop gevestigde premium leverancier van vloerbedekkingsmaterialen. “Het materiaal en de prijs zijn goed en ze bieden een goede service.” Hij is ook vol lof over de verantwoordelijke verkoopmedewerker, die altijd beschikbaar is voor zijn bedrijf en altijd het schijnbaar onmogelijke mogelijk maakt. Samen met de bouwchemie-experts uit Bottrop zijn al een aantal maatwerkoplossingen ontwikkeld, zoals extreme containermaten of een spuitbare primer voor gebruik in de FitX-studio’s. 15 tot 80 ton vulmiddel per gym zijn standaard voor de verbouwingen, evenals grote hoeveelheden R 820 scheurhars – “de enige zonder aankoeken”, zegt Jörg Hüppmeier – of versneller. Samen met BOTAFLOOR gaat hij deze uitdagingen aan met nieuwe containervormen of zelfs formuleringen. Zo kunnen zijn medewerkers de plamuur uit de grote verpakking met een vorkheftruck in een mengmachine vullen of de primer spuiten. Dit vermindert hun fysieke belasting aanzienlijk, bespaart tijd en verbetert zelfs de homogeniteit van het werk.

Speel op veilig bij het lijmen
Sinds ongeveer 1,5 jaar gebruikt het HS-team de BOTAFLOOR K 572 rollerlijm om de 1.500 vierkante meter PVC-designplanken bij FitX te installeren. Eigenlijk was Jörg Hüppmeier, na slechte ervaringen met rolbevestigingen van andere leveranciers, zeer sceptisch of de BOTAFLOOR-rollijm de echt zware test wel aankon. Tot slot wordt verreweg het grootste vloeroppervlak bij FitX gelegd met PVC-designplanken. Slechte prestaties op het gebied van verlijming zouden de hele operatie beïnvloeden en overeenkomstige schadeclaims veroorzaken. Voegkleefproeven in het laboratorium in Bottrop overtuigden hem echter van de hoge prestaties van de BOTAFLOOR K 572 walslijm. “Het hechtingsgedrag is net zo goed als met de eerder gebruikte natte lijm van BOTAFLOOR. En de lijm op rol is ook veel gemakkelijker en sneller aan te brengen,” zegt Jörg Hüppmeier. Geen wonder, want de K 572 is de enige rollerlijm op de markt die voldoet aan de specificaties van de DIN EN 14259-lijmnorm voor afpel- en afschuifsterkte. Op deze manier biedt het de garantie dat de hoogwaardige PVC-design vloerbedekkingen bestand zijn tegen de daaropvolgende continue belasting door de zware fitnesstoestellen – zonder maatveranderingen, stippeling of voegvorming. Dankzij een installatietijd van drie uur kan de installateur ook grote oppervlakken oprollen met BOTAFLOOR rollerlijm K 572 en de PVC-planken over de bekleding leggen. Dit optimaliseert niet alleen de legprestaties, maar komt ook de algehele voortgang op de bouwplaats ten goede. Last but not least is het staande werk gemakkelijk voor de knieën en de rug van de werknemers. In tegenstelling tot natte lijm, die met een getande spaan wordt aangebracht, behoren ook lijmgroeven met latere inkepingen tot het verleden. Oplosmiddelvrij en zeer emissiearm volgens EMICODE EC1, met algemene bouwvergunning abZ en Blauwe Engel voor voorbeeldige milieu- en gezondheidseigenschappen, levert BOTAFLOOR rollerlijm K 572 consequent topprestaties. Het HS-team is navenant tevreden met het nieuwste product van BOTAFLOOR. Want zo zijn niet alleen de klanten, maar ook de vloeroppervlakken bij FitX altijd in goede staat.