Hotel Füssen, Tegelchemie

REFERENTIES

Hotel Füssen

In de romantische oude stad Füssen, een klein stadje in de buurt van Neuschwanstein in de Allgäu, is het Hotel Füssen in maart 2018 nieuw geopend.
Waar het stadhuis van de stad ooit van 1839 – 1909 was gevestigd, is na een uitgebreide renovatie het Hotel Füssen met zijn 25 kamers en een grote eetzaal verrezen.
Het gecontracteerde bouwbedrijf Gebrüder Akcay vertrouwde op de kwaliteitsproducten van Botament voor de renovatiewerkzaamheden.
De producten M200 Multimortar, AE Waterproofing and Decoupling Membrane, M21 HP Premium Flex Adhesive, M29 HP Premium Flex Floor Adhesive en Multifuge Diamond begeleidden de hele verbouwing.

Om een goede ondergrond voor het tegelwerk te creëren, werd de oude houten vloer eerst bewerkt met Botament M 200 multi-mortel.
Omdat in het hele hotel om hygiënische en allergievriendelijke redenen werd afgezien van tapijt, werden de hoogwaardige vloertegels niet alleen in de lobby en de eetzaal gelegd met Botament M 29 HP, een flexibele vloeibedlijm, maar ook in de niet-rokerskamers, die zijn ingericht in bruin- en grijstinten.
Als optimale aanvulling op de M 29 HP voor de vloertegels werd de M 21 HP gebruikt voor de tegels op de wanden. Dankzij de Airflow Technology is de dun- en middelbedlijm bijzonder gemakkelijk en soepel te verwerken. Multifuge Diamond werd gebruikt voor het voegen in het hele hotel. Door hun romige consistentie waren ze bijzonder gemakkelijk te verwerken in het hele hotel.
Om het interieur optimaal te beschermen tegen vocht, werd het AE waterdichtings- en ontkoppelingsmembraan van Botament gebruikt als gelijmd waterdichtingsmembraan.
Dankzij zijn weerstand tegen chemische aantasting kon het AE-dichtings- en ontkoppelingsmembraan niet alleen worden gebruikt onder de tegels op de muren, op de vloer en in de douches, maar ook in de keuken van het hotel.
Al met al was het een geweldig project met een prachtig eindresultaat!
Wij zijn erg blij met het vertrouwen dat Albin Akcay, eigenaar van Hotel Füssen, in Botament heeft gesteld en danken hem hartelijk voor de goede samenwerking!