Gumpinger Villa, Tegelchemie

REFERENTIES

Grote villa wordt indrukwekkende oase van welzijn

Met een van de mooiste stadssilhouetten van Duitsland ligt de 25.000 inwoners tellende stad Horb ingebed tussen het Zwarte Woud en de Schwäbische Alb aan de loop van de bovenloop van de Neckar.
Tussen oude vakwerkhuizen en de poorten en torens van de stadsversterking heeft Gumpinger GmbH zich met zijn tegelhandel gevestigd. Maar Gabriela en Jürgen Gumpinger wilden niet alleen om zakelijke redenen in de mooie stad blijven. Het echtpaar heeft zich ook privé in Horb an Neckar gevestigd.

In juni 2017 zijn ze begonnen met de verbouwing en renovatie van het huis, dat rond 1997 is gebouwd. Dit jaar zijn de binnenmuren van de villa geschilderd (640 m² woonoppervlak). In 2018 volgde de renovatie van de buitenruimte in het onderste deel van het bedrijf, dat ook op het terrein ligt. Bovendien werd het terras aangelegd. De renovatie en verbouwing van de zwemzaal vond een jaar later plaats. En het resultaat mag er zijn: Elke vierkante meter is hier een oase van welzijn geworden!

Vanaf 2020 kon eindelijk worden begonnen met het betegelen van de hal, de logeerkamer en een deel van de keldergang. Begin 2021 volgden de schoenkamer, de gang en de woon- en eetkamer. Daartoe zijn eerst de oude vloertegels uit het grootste deel van het huis verwijderd en is de ondergrond voorgestreken met Botament D1 Speed. Dankzij het hightech snelheidssysteem van deze primer kon al na 30 tot 45 minuten worden begonnen met het leggen van de tegels. Hiervoor werden de hoogwaardige flexlijmen Botament M21 HP en Botament M21 HP Speed gebruikt. Dankzij de snelhardende lijm M21 HP Speed was er zelfs een echt tijdsvoordeel: hoewel M21 HP Speed een lange werktijd heeft van ongeveer 45 minuten, waren de tegels al na ongeveer 2 uur volledig beloop- en voegklaar!

Maar de villa wordt de komende jaren verder gerenoveerd en opgeknapt: de badkamer, het gastentoilet, de kleedkamer en de slaapkamer volgen in 2021. De uitbreiding van de bovenverdieping is gepland voor 2022. Wij danken Gabriela en Jürgen Gumpinger voor het geweldige project en de indrukwekkende foto’s! Wij zien er zeer naar uit hen professioneel te begeleiden bij de verdere omschakelingsmaatregelen.