Strak, veilig en met een feel-good factor

REFERENTIES

Strak, veilig en met een feel-good factor

MULTIFUGE Diamond MAX als tegellijm en voegmiddel in een privézwembad

Dit zwembad is gebouwd door een particuliere bouwer in de buurt van Aken. Tegelijkertijd is het perfect afgestemd op de rest van het huis: de vloertegels in XXL-formaat lopen door van de rest van het huis naar het loopgedeelte van het zwembad. Het geheel wordt gecompleteerd door een bijpassend glasmozaïek in natuurlijke tinten.

Nadat het zwembad en de trap waren gemetseld, werden de hoeken van de zwembadrand en die van de trap afgerond om verwondingen bij het in- en uitstappen te voorkomen. Daarna heeft het tegelzetbedrijf Frank Heinrichs Naturstein und Keramik uit Waldfeucht het wandelgebied betegeld. Dit werd eerst met D11 voorgestreken en afgedicht met Botament AE waterdichtings- en ontkoppelingsmembraan.
Voor het waterdicht maken van het zwembad is de speciale tweecomponenten-dichtstof MD2 The Blue 1 van Botament gebruikt. Getest voor water blootstellingsklassen W0-I tot W3-I alsook W1-B en W2-B, is MD2 The Blue 1 bijzonder geschikt voor gebruik in zwembaden. Het beschermt het beton namelijk op lange termijn tegen corrosiebevorderende stoffen.

Omdat de keuze van de juiste leg- en voegmortel – vooral bij oppervlakken met een permanente waterbelasting – bepalend is voor de levensduur van de gehele bekleding, kozen de betrokkenen bij het project voor MULTIFUGE Diamond MAX van Botament. MULTIFUGE Diamond MAX werd niet alleen gebruikt als voegmiddel in het wandelgebied en in het zwembad, maar ook als legmateriaal. Dit bleek hier een duidelijk voordeel te zijn bij het doorschijnende glasmozaïek: tegellijm en voegmiddel werden in dezelfde tint gebruikt. De water- en vuilafstotende eigenschappen van MULTIFUGE Diamond MAX beschermen het zwembad bovendien tegen het binnendringen van vocht. Het is ook zeer slijtvast en zorgt voor een mooi en duurzaam oppervlak gedurende vele jaren.