Badkamer, Verbouwing

REFERENTIES

Verbouwing renovatie badkamer in oud gebouw

Het gaat niet om de grootte:
De oase van welzijn in een kleine badkamer

Bijna geen enkele ruimte krijgt momenteel zoveel aandacht als de badkamer. Geen wonder, want de laatste jaren heeft het zich steeds meer ontwikkeld van een puur functionele ruimte tot een plek voor wellness, ontspanning en pure levenskwaliteit.

Maar terwijl de badkamer in tijdschriften en catalogi voor modern wonen vaak wordt afgeschilderd als een uitgestrekte ruimte met royale afmetingen, is de werkelijkheid meestal anders: Volgens een studie van het Ipsos-instituut is de gemiddelde grootte van een Duitse badkamer slechts 7,80 vierkante meter. Een goed derde van alle badkamers in Duitsland is zelfs kleiner dan zes vierkante meter.

Het einde van alle levende dromen? Nee: zelfs in kleine badkamers hoeft men niet af te zien van schoonheid en comfort, zoals Botament bewijst. De in Bottrop gevestigde specialist voor systeembouwmaterialen biedt een hele reeks innovatieve productoplossingen voor het ontwerpen, renoveren en moderniseren van vochtige en natte ruimtes.

Daartoe behoren Botament bouwplaten, die geschikt zijn voor talrijke ondergronden zoals pleisterwerk, tegels, stucwerk en schilderwerk en verkrijgbaar zijn in vele maten en diktes. Botament biedt ook een breed scala aan verschillende doucheborden met geïntegreerde hellingen. Beide producten zijn als systeem getest op waterdichtheid volgens ETAG 022 en kunnen individueel worden aangepast aan vrijwel elke ruimte en geometrie. Ze scoren niet alleen met hun technische eigenschappen, maar ook met hun lage gewicht en hun gebruiksgemak. Ze zijn snel en gemakkelijk te installeren en kunnen meteen worden betegeld – gelijk met de vloer en zonder barrières. Bovendien is er bij gebruik van het ETAG-gecertificeerde Botament-systeem voor vochtige en natte ruimten de volledige zekerheid van een complete oplossing die in heel Europa is goedgekeurd en gecontroleerd.

Wees dus niet bang voor kleine ruimtes: met het juiste systeem kunnen vochtige en natte ruimtes van elke omvang immers in het juiste licht worden geplaatst als een nieuwe oase van welzijn, veilig, effectief en economisch, met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden.