Terras, RD1

REFERENTIES

Bouwmaterialen technologie, Terras RD

Een herenhuis uit de jaren dertig moest tegen betaalbare kosten worden omgebouwd tot een moderne woning. Onderdeel van de renovatie was het bestaande terras.

Het moest niet alleen opnieuw worden bestraat, maar ook bijna verdubbeld in oppervlakte. De klant besloot daarom de nieuwe ééncomponent reactieve afdichting RD1 Universal te gebruiken. Door de verdubbeling werd de voorheen slechts ongeveer 14 vierkante meter grote strook een ruim, bijna vierkant terras dat veel ruimte biedt om comfortabel te dineren en in de zomer te zonnebaden.

De nieuwe bekleding van grootformaat tegels neemt de warme zandkleur van de gevel over. De uitdaging bij de uitvoering was om gemetselde oppervlakken en gewapende betonelementen zo te combineren dat eventuele zettingen geen schade zouden veroorzaken. Om het nieuwe oppervlak continu over het hele gebied aan te brengen, werden het bestaande oppervlak en het nieuwe deel daarom afzonderlijk aangelegd, maar in het overgangsgebied verbonden door een bewegingsvoeg.