Renovatie van een gebouw uit de 17e eeuw.

REFERENTIES

Kernrenovatie met MS10

Hier heeft onze opdrachtgever fase 8 + GmbH een beschermd huis uit de 17e eeuw gebouwd. volledig gerenoveerd. De in een eerder stadium aangebrachte waterdichtheid van het gebouw was niet voldoende om het binnendringen van vocht in de muren tegen te houden, zodat verdere maatregelen nodig waren. Om de grootst mogelijke bescherming tegen vocht te bereiken, besloot het bedrijf uit Düsseldorf een latere horizontale barrière te installeren. De keuze viel op Botament Renovation MS10.

Voordat de injectiecrème werd aangebracht, werden de brokkelige voegen van de binnenwanden weggeschraapt. Om maximale veiligheid te verkrijgen werden de gaten voor de horizontale kering over twee rijen in doorsnede geboord – Renovatie MS10 werd hier dus geïnjecteerd met een boorafstand van slechts 5 cm. Na het voegen heeft de vakman de geboorde gaten en de geschraapte voegen afgedicht met Botament M35 multimortel.

Na de succesvolle installatie van de horizontale barrière besloot de aannemer ook de badkamerafdichting met Botament uit te voeren. In het wandgedeelte werd de ééncomponent hybride waterdichting Botament MULTIPROOF gebruikt. Omdat de vinylvloer niet alleen in de woonruimten maar ook in de natte ruimten zou worden geïnstalleerd, werd de badkamervloer verzegeld en geëgaliseerd met Botament RA170 reactiekit. Hiervoor werd eerst de epoxyharsgrondlaag Botament E120 aangebracht. De wandaansluitingen werden gemaakt met Botament SB78 en toebehoren en gelijmd met RA170. Nadat de vloeibare waterdichting was uitgevoerd met RA170, konden de LVT-vloeren worden verlijmd met Botament M440.
In de woonvertrekken van het gebouw werden Botament K550 designvloeren geïnstalleerd.